Výborný závin z babkinho receptára: Náš skutočný rodinný poklad, ktorý si nevieme vynachváliť

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na chutný závin podľa tradičného babkinho receptu, z jej receptáru.

Reklamy

Recept si určite uložte, lebo nepochybujeme o tom, že Vám bude chutiť.

Príprava je skutočne jednoduchá!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 vajce
  • 150 g masla alebo iného tuku
  • 75 g práškového cukru
  • soľ
  • ¼ l mlieka
  • 600 g polohrubej múky
  • 40 g droždia

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • cukor kryštál
  • 1 vajce
  • olej na vymastenie plechu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misky si nasypeme múku, do stredu urobíme jamku a nalejeme do neho teplé mlieko, cukor a rozdrobené droždie.
  2. Necháme napučať a pridáme vajce, soľ a rozpustené maslo.
  3. Všetko zamiešame vareškou.
  4. Cesto je pripravené vtedy, keď sa prestane lepiť na varešku. Ak sa vám cesto zdá príliš lepivé, jednoducho pridáme trochu múky.
  5. Na náplň stačí zmiešať všetky prísady. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dva bochníky, rozvaľkáme a naplníme plnkou.
  6. Môžeme jednoducho zavinúť, alebo zvoliť prekladaný tvar (konca cesta si narežeme a prekladáme cez náplň. Dôležité je okraje cesta zahnúť tak, aby náplň nevytiekla.
  7. Záviny preložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech (necháme odležať, než sa ohreje rúra), potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým závin nie je na povrchu zlatistý.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Jemný ako obláčik: Lahodný tvarohový koláč plnený hrozienkami pripravený behom 30 minút!

Obľúbene pudingové kocky „BALKÁNA“ so šľahačkou by sme vedeli jesť aj dookola!

 

Reklamy