Zemiaková dobrota zaliata žĺtkom: Jednoduchý ale hlavne fantastický tradičný recept!

Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú zemiakovú dobrotu, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Reklamy

Deti si tento recept úplne zamilovali!

Je úplne jednoduchý a chutí skvele!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200g ošúpaných zemiakov,
  • 50 g cibule,
  • 1 vajce,
  • 15 g jarnej cibuľky,
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oškrabeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhladle. Zalejte ich studenou vodou, osoľte a nechajte zemiaky 10 až 15 minút odpočívať. Potom prelejte všetku vodu do inej nádoby, ale nevylievajte ju.
  2. Zemiaky dobre vyžmýkajte, aby v nich zostalo úplné minimum vody. Nechajte vodu 10 minút stáť, kým sa na dne nádoby nevytvorí viditeľná vrstva zemiakového škrobu. Škrob budete neskôr ešte potrebovať, a preto ho rozhodne nevyhadzujte.
  3. Cibuľu rozrežte na polovicu a na 10 minút ju namočte do studenej vody, aby sa odstránila horkosť. Cibuľu dobre vyžmýkajte a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Opatrne vypustite vodu z hrnca, v ktorom boli zemiaky tak, aby zostala len škrobová vrstva. Zmiešajte zemiaky s cibuľou, škrobom, nakrájanú zelenú cibuľkou a vajcom.
  5. Zemiakovú zmes dajte na horúcu nepriľnavú panvicu, rovnomerne rozložte a na miernom ohni pripravujte pod pokrievkou asi 6-7 minút z každej strany..

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=-HJWHXzBwxo&feature=emb_logo

 

Reklamy