Zemiaková maškrta od tety Helky: Chrumkavý a rýchly výsledok ktorý chutil naozaj každému na celej oslave!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú zemiakovú dobrotu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Pripravte si toto chutné jedlo a uvidíte, že si ho zamilujete tiež vy aj celá Vaša rodina.

Chuť je skutočne famózna!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • pol kila zemiakov
  • 200 gramov údeného kuraťa
  • 80 gramov tvrdého syra (eidam, ementál, alebo čedar)
  • jarnú cibuľku, čerstvý kôpor, prípadne i cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • slnečnicový olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Uvaríme si zemiaky, ošúpeme, umyjeme a umiestnime ich do veľkého hrnca, následne ich zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Varte, kým nezmäknú. Hotové zemiaky rozšťúchajte na pyré a nechajte vychladnúť. Medzitým pokrájajte na menšie kúsky údené kuracie mäso a nastrúhajte si aj tvrdý syr na hrubom strúhadle. Tieto suroviny potom premiestnite do väčšej misy. Pridajte k nim aj najemno nasekanú jarnú cibuľku, čerstvý kôpor, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, aby sa chute prepojili. Nakoniec k mäsu a zelenine ešte vložte  varené zemiaky a vytvorte homogénnu celistvú zmes.
  2. Z hotovej zemiakovej zmesi tvorte malé bochníčky, alebo valčeky, ktoré umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie, ich povrch pomažte trochou slnečnicového oleja a vložte do rúry zapiecť na približne štvrť hodiny pri 185 stupňoch Celzia. Upečené zemiakové bochníky podávajte teplé, sú však veľmi chutné aj studené.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: souspark.ru/ochen-vkusnoe-i-pikantnoe-bljudo/

 

Reklamy