Slaný koláč plnený klobásou, syrom a paradajkami: Chlebíčky sa naň ani z veľkej diaľky nechytajú!

Predjedlo je chod, ktorý býva v našej krajine veľmi často prehliadaný, čo je ale veľká chyba.

Reklamy

Každý hostiteľ by mal svojim hosťom ponúknuť niečo dobré na zahryznutie a pripravenie ich chuťových buniek na ďalšie chody.

Predjedlo môže byť zložitá kompozícia surovín, ale môžete hosťom ponúknuť tiež veľmi ľahký, a pritom nesmierne chutný slaný koláč, ktorý nadchne každého.

Pripravte ho podľa nasledujúceho receptu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g klobásy
  • 100 g sušených paradajok
  • 50 g zelených olív (voliteľne)
  • 50 g parmezánu
  • 50 g tvrdého syra
  • 220 g múky
  • 250 g jogurtu
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička masla
  • mix paprík
  • olej,
  • zmes korenia
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Klobásu nakrájajte a trocha opražte na panvici. Zmiešajte jogurt s vajcami. Pridajte múku a prášok do pečiva. Neustále miešajte. Pridajte mäso, papriky. Nastrúhajte syr a pridajte ho do cesta.
  • Nakrájajte olivy a paradajky a pridajte ich do cesta. Pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte. Cesto nalejte do panvice pomazanej maslom a pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov. 3-4 minúty pred dopečením posypeme koláč parmezánom a vložte ho späť do rúry, aby trochu zhnedol Po upečení nakrájajte a podávajte.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net

 

Reklamy