Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorá vždy zmizne z taniera takmer okamžite.
Reklamy
Chuť je skutočne lahodná a nevieme sa ho nikdy dojesť.
Deti si ho obľúbili a pýtali ho už zas na druhý deň 🙂
Pripravte si túto dobrotu a potešte celú domácnosť.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na cesto:
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka krupicového cukru
- 1 šálka kakaového prášku
- 1 šálka slnečnicového oleja
- 5 vajíčok
- 1 kypriaci prášok
Budete ešte potrebovať:
- 300 gramov marhuľového džemu
- 1 menšia šálka uvarenej kávy
- 250 mililitrov smotany na šľahanie
- 250 gramov mliečnej čokolády
- cca 100 až 200 gramov horkej čokolády
- trochu oleja
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv malú kávu a nechajte ju vychladnúť. Potom sa pustite do prípravy piškótového cesta. V mise si vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom prilejte olej, prisypte kypriaci prášok, kakao, polohrubú múku a vypracujte hladké polotekuté cesto, ktoré naneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry na cca 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Keď sa korpus upečie, nechajte ho vychladnúť a potom piškótu pokvapkajte po celej ploche kávou. Následne ho natrite marhuľovým džemom a prelejte krémom, ktorý ste pripravili z mliečnej čokolády a smotany na šľahanie na vodnom kúpeli.
- Na povrch ešte môžete po zatuhnutí v chladničke naniesť polevu z horkej čokolády a trošky oleja.
- Necháme stuhnúť v chladničke.
Video recept:
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bukvarche.com/2020/11/26/какаова-торта-със-сладко-от-кайсии-соч
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Lahodný BABIČKIN plnený tvarohový koláč, na ktorý sa vždy veľmi tešíme celá rodina!
Hroznový kompót na zimu: Tak chutný, že celoročné zásoby vždy zjeme za prvý mesiac!
Reklamy