Toto je fantastická kávovo-čokoládová maškrta so smotanovou náplňou!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Reč je o kávovo-čokoládovej dobrote, ktorá skutočne poteší všetky maškrtné jazýčky.

Pripravte ju návšteve a uvidíte, že si budú okamžite pýtať recept 🙂

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na korpus:
  • 200 g mäkkého masla
  • 140 g cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 150 g horkej čokolády

Ingrediencie na čokoládovú penu:

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 400 ml šľahačky

Ingrediencie na kávovú penu s mascarpone:

  • 280 ml šľahačky
  • 100 g nasekanej bielej čokolády
  • 280 g smotanového syra mascarpone
  • 3 polievkové lyžice instantnej kávy rozpustené v 2 polievkových lyžiciach horúcej vody

Ingrediencie na polevu:

  • 200 g nasekanej tmavej čokolády
  • 200 ml šľahačky
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Dáme predhriať rúru na 180 ° C a pripravíme cesto na korpus.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte zmäknuté maslo a cukor. Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte vareškou, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  3. V mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli na kachliach rozpustite čokoládu, nechajte ju ľahko vychladnúť (ale nie moc, aby nestvrdla) a primiešajte k základu z masla a vajec. Premiešajte do hladka a pridajte najemno nasekané vlašské orechy. Opäť premiešajte.
  4. Pekáčik či tortovú formu vymažte a dno vyložte papierom na pečenie. Vlejte pripravené cesto a dajte piecť v predhriatej rúre približne na 30 minút, kým nebude vrchná časť pevná, ale nie príliš suchá. Potom vyberte z rúry a nechajte ochladiť na izbovú teplotu.
  5. 300 ml smotany na šľahanie priveďte v kastróliku na miernom ohni do varu, ale dajte pozor, nech sa nezačne pripaľovať. Pridajte čokoládu a počkajte, kým sa začne rozpúšťať. Potom odstavte a riadne rozmiešajte. Takto získate čokoládový krém zvaný ganache . Krém nechajte úplne vychladnúť. Potom vyšľahajte zvyšnú časť šľahačky do pevnej peny a jemne primiešajte čokoládový krém. Túto zmes potom rovnomerne rozotrite na upečený a vychladnutý korpus a nechajte vychladiť až do stuhnutia.
  6. Kým čokoládová pena na torte stuhne, pripravte si kávovú mascarpone penu.
    Priveďte šľahačku k varu a rozpustite v nej bielu čokoládu. Keď sa začne rozpúšťať, tak zmes premiešajte a nechajte 1 hodinu vychladnúť. Smotanový syr mascarpone zmiešajte s čokoládovou šľahačkou a rozpustenou kávou a opäť nechajte 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
  7. Po hodine krém z chladničky vyberte a premiešajte. Naneste krém na čokoládovú penu na korpuse a opäť dajte do chladničky vychladnúť a stuhnúť.
  8. V kastróliku priveďte k varu šľahačku spolu s instantnou kávou a pridajte čokoládu, aby sa roztopila, premiešajte. Miešajte opatrne, aby ste zmes nenašľahali. Takto pripravenú polevu nalejte na povrch torty a nechajte chladiť ešte niekoľko hodín, najlepšie cez noc, aby sa ingrediencie rozležala a náležite stuhli.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.iladies.ro/2020/09/14/reteta-corecta-prajitura-cu-cafea-si-ciocolata-reteta-rapida-prajitura-aromata

 

Reklamy