Potravinársky priemysel neustále prináša na trh inovácie, a tak si môžeme myslieť, že to, čo sme doteraz jedli, je nezdravé a mali by sme radšej konzumovať to, čo nám ponúkajú ako novinky…
Takto prišiel do módy napríklad margarín namiesto masla a takto sme začali konzumovať bezkalorické potraviny…
Vďaka šikovným marketingovým kampaniam jeme všetko, čo je propagované ako čo i len trochu zdravšie, a už nás nebaví zisťovať, čo ktoré jedlo obsahuje.
Nižšie by sme okrem iného chceli vyvrátiť široko rozšírený mylný názor, že kuracia koža je nezdravá a nemala by sa jesť.
Je kuracia koža zdravá alebo nezdravá?
Z kurčaťa sa neoplatí sťahovať kožu, môžete ju zjesť. Aj keď boli odborníci na výživu svojho času veľmi proti konzumácii kuracej kože, ktorá bola označovaná ako tučná, teraz sa táto mylná predstava vyvrátila. Kuracia koža obsahuje prevažne zdravé nenasýtené mastné kyseliny, a preto dokáže dokonca znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak
Obsahuje kuracia koža príliš veľa kalórií?
Zdravé stravovanie nie je iba o tom, koľko kalórií do tela vložíme. Je veľmi dôležité venovať pozornosť tomu, koľko živín obsahuje naše jedlo.
Je zbytočné piť 0-kalorickú kolu na raňajky, ak nemá žiadnu nutričnú hodnotu. Kožu z kurčaťa pokojne zjedzte, keďže obsahuje len 45 kalórií.
Máme piecť alebo variť kura s kožou?
Ak je kura pripravené s kožou, bude oveľa chutnejšie a rôzne koreniny budú takto efektívnejšie. Pozrime sa na niektoré koreniny, ktoré sa ku kuraciemu mäsu hodia a majú silné zdravotné benefity.
kurkuma – protizápalová
bazalka – protizápalová a pomáha predchádzať cukrovke
kajenské korenie – stimuluje trávenie
cesnak – posilňuje imunitný systém
rozmarín – antioxidant.
Mohlo by Vás tiež zaujímať:
Vďaka tejto ľahko dostupnej rastlinke som sa mohla konečne zhlboka nadýchnuť! Možno, že ju máte doma a ani o tom ešte ani neviete
Domáca snickers torta u Nás nemá žiadnu konkurenciu – Decká sa do nej doslova zbláznili!