Dobre chutiaca, jemne voňavá bylinka je oddávna známym a často používaným kuchynským korením. Pozoruhodné sú aj jeho vedecky dokázané prínosy pre zdravie a ich rada je prekvapivo dlhá.
Štúdie napríklad ukázali, že môže telu pomôcť udržať rovnováhu sacharidov / cukrov. Škorica má vďaka trom proteínom účinok podobný inzulínu.
Len štvrtina čajovej lyžičky škorice denne môže tiež znížiť riziko vzniku metabolického syndrómu o 10 až 30 percent. Je tiež známe, že má účinky na trávenie, chuť do jedla a na posilnenie žalúdka.
Poznáme tri druhy škorice. Najkvalitnejšia je cejlónska, potom čínska a nakoniec malabarska. Predáva sa v dvoch formách, mletá a celá.
V článku kanadského týždenníka World News sú uvedené nasledujúce choroby, ktoré je možné úspešne vyliečiť zmesou škorice a medu.
Ochorenie srdca
Zmiešaný med a škorica, konzumované ráno namiesto džemu. Znižuje hladinu cholesterolu v srdci a cievach, chráni pred infarktom. Tí, ktorí si tým už prešli, môžu ďalšiemu zabrániť pravidelným konzumovaním. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev, zmierňujú dýchavičnosť a zosilňujú srdcový tep.
Artritída
Tí, ktorí trpia touto chorobou, zmiešajte 2 polievkové lyžice medu a 1 čajovú lyžičku škorice v pohári teplej vody denne – ráno a večer. Ak budete tento nápoj konzumovať pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť chronickej artritídy. Z 200 pacientov, ktorí sa zúčastnili experimentov na kodanskej univerzite, 73 úplne odišla bolesť. Do mesiaca mohli pacienti, ktorí sa nemohli hýbať, chodiť bez bolesti.
Zápal močového mechúra
2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice rozpustite v pohári vlažnej vody. Konzumácia nápoja môže odstrániť zápal močového mechúra a močovodov.
Nadúvanie
Štúdie v Indii a Japonsku ukázali, že med a škorica zabraňujú tvorbe plynov v procese trávenia.
Imunitný systém
Každodenná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém, chráni ľudské telo pred vírusmi a baktériami, zabraňuje vírusovým infekciám. Med má vysoký obsah železa a vitamínov a pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky v ich boji proti vírusom a baktériám.
Cholesterol
Zníženie vysokých hladín cholesterolu – o 10% za dve hodiny – sa dosiahlo u pacientov, ktorí vypili 2 polievkové lyžice medu a 3 čajové lyžičky škorice rozpustenej v 2 dl teplej vody. Táto metóda trikrát denne tiež vylieči pacienta s chronicky vysokým cholesterolom. Doterajšie štúdie ukázali, že samotný pôvodný med pri dennej konzumácii zabraňuje zvýšeniu hladiny cholesterolu.
Bolesť zubov
Zmes jedného dielu škorice a 5 dielov medu treba trikrát priložiť na boľavý zub a bolesť prejde.
Kožné choroby
Med a škoricu je možné použiť na všetky druhy dermatitídy. Tiež na ekzémy a pásový opar. Hmotu naneste na poškodenú pokožku.
Prechladnutie
Tri dni konzumovať 1/4 lyžice škorice zmiešanej s 1 lyžicou vlažného medu. Dokáže liečiť prechladnutie, chronický kašeľ a čistí priedušnicu a priedušky.
Žalúdok
Med a škorica odvracajú žalúdočné choroby a chránia pred žalúdočnými vredmi. Konzumácia jednej polievkovej lyžice škorice a 2 lyžíc medu pred jedlom zabraňuje tvorbe nadmernej žalúdočnej kyseliny aj po ťažších jedlách.
Strata váhy
Každé ráno, 1/2 hodinu pred raňajkami (nalačno) a večer pred spaním vypite malý pohár škoricového medu. Chudnutie je možné dosiahnuť pravidelnou konzumáciou.
Chrípka
Španielski vedci dokázali, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia kmene chrípky.
Vred
V troch polievkových lyžiciach medu rozmiešajte jednu lyžicu škorice. Výsledná hmota sa má aplikovať na vred pred spaním a ráno sa umyje teplou vodou. Po týždni liečby vred zmizne.
Dlhý život
Ťažkosti spojené so starobou možno zmierniť pravidelnou konzumáciou čaju z medu a škorice. 4 polievkové lyžice medu a 1 polievková lyžica škorice by mali byť varené v 3 pohároch vody. Odporúča sa piť 1/4 šálky tohto čaju 3 krát denne.
Rakovina
Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakovina kostí, žalúdka a čriev sa dá účinne liečiť. Ľudia s týmito chorobami by mali konzumovať jednu lyžicu medu a jednu lyžicu škorice trikrát denne po dobu jedného mesiaca.
Chronická únava
Cukor nachádzajúci sa v mede pomáha udržiavať fyzickú kondíciu. Starší pacienti, ktorí konzumovali med a škoricu v pomere 1: 1, boli obratnejší. Doktor Milton, ktorý uskutočnil tento výskum, tvrdí, že lyžicu medu a lyžičku škorice rozmiešame vo vode a konzumujeme niekoľkokrát denne, ale hlavne do 15.00 hod..
Zápach z úst
Nepríjemnému dychu sa dá predísť tým, že ráno vypláchnete ústnu dutinu medom a škoricou zmiešanou s teplou vodou. Poskytuje svieži dych po celý deň.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň
zdroj: takprosto.cc
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Babičkine „RUMOVÉ GUĽKY“: Naša každoročná VEĽKONOČNÁ klasika!
BEZ pečenia a s fantastickou chuťou: Tvarohový dezert so sušienkami, ktorý si u nás doma nevieme nikdy vynachváliť! Je skvelý!