Babičkin jablkový koláč s famóznou chuťou a bleskurýchlou prípravou!

Dnes si ukážeme tradičný recept na jablkový koláč, ktorý milujú úplne všetci. Nájdete ho vždy v ponuke v cukrárni aj v kaviarňach.

Reklamy

Tento dezert patrí k tým vôbec najobľúbenejším. Budete možno prekvapení tým, že s prípravou nie je vôbec žiadna práca a výsledok je fantastický.

Cesto je krehunké, náplň mimoriadne lahodná.

Uvidíte, že si ho všetci zamilujú aj u Vás doma.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka cukru
  • lyžička octu
  • lyžička sódy
  • 1/2 šálky vody
  • 500 g polohrubej múky

NÁPLŇ

  • 1 kg jabĺk
  • 200 g cukru
  • škorica podľa chuti
  • Práškový cukor na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte všetky vyššie uvedené prísady. Múky môžete pokojne len 450 g a potom pridať, keď sa Vám bude zdať, že je cesto príliš riedke.
  2. Cesto miešajte aspoň 20 minút. Potom rozdeľte cesto na dve časti a postupne upečte na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Pláty pečieme na 175 stupňov 30-35 minút. Na náplň si oškrabte jablká, nastrúhajte a s cukrom povaríme na panvici.
  4. Nechajte vyvariť jablčnú šťavu. Pridajte škoricu. Po upečení plátov naneste na spodný plát náplň a pekne uhlaďte.
  5. Priklopte druhým plátom a posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: 1000reteteculinare.com  / 1000reteteculinare.com/placinta-cu-merE

 

Reklamy