Babičkin LEGENDÁRNY, VIANOČNÝ makový krémovník: Naša každoročná sviatočná tradícia, ktorú jednoducho zbožňujeme!

Obľúbenou variantou sladkých koláčov a buchiet sú tie, ktoré obsahujú mak.

Reklamy

Táto surovina je u nás trochu viac využívaná, takže ak ste tiež milovníkom makových koláčov, tento recept vás poteší.

Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý v sebe spája dva plátky cesta bohato naplnené makovou zmesou.

Ak mak nemusíte, môžete skúsiť kocky naplniť mletými orechmi a alebo vymyslieť vlastnú náplň.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

na cesto

  • 300 g múky/ hladká
  • 100 g cukru
  • 170 g masla
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 2 žĺtky
  • 4-5 lyžíc mlieka

na náplň

  • 250 g mletého maku
  • 100 g múky/ hladká
  • 200 g cukru
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 100 g roztaveného masla
  • 1 citrónová strúhaná kôra
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 ml mlieka
  • 2 vaječné bielky

Takto budeme postupovať:

  1. Zmiešajte všetky prísady na cesto. V druhej miske zmiešajte mak, múku, cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Pridajte vanilku, roztavenej maslo a mlieko. Bielky vyšľahajte do tvrdej peny a opatrne ich vmiešajte do makového krému.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte je. Do plechu položte jeden list cesta, nie neho navrstvíme plnku a prikryte druhým listom. Pečte v rúre na 180 stupňov a nakoniec nakrájajte na kocky.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: citromhab.blogspot.cz

Vyskúšajte tiež tento recept:

Farmárske, zapečené kotletky s dokonalou cesnakovou omáčkou: Lepšie sme už veľmi dlho nejedli!

Piškótová VIANOČNÁ maškrta „VLOČKA“, ktorá sa rozpúšťa v ústach: Doslova jemná ako pavučinka!

 

Reklamy