Babičkine nadýchané rožteky plnené lekvárom s fajnovou a vláčnou chuťou

Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto sladkých a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá.

Reklamy

Behom pár chvíľ máte upečené. Sú krehučké a milujú ich aj deti

Budú ich od Vás po prvom upečení vyžadovať často, na to sa pripravte.

Báječne sa hodí k spoločným raňajkám, alebo na desiatu.

S čajom, alebo kávou chutia božsky.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • kocka droždie
  • Podľa chuti marhuľová marmeláda

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pridáme cukor. Pečive to dodá nadýchanosť. Droždie rozdrolte do malej misky. Zasypte ho lyžicou cukru a rozmiešajte na kašu. Pridajte lyžicu hladkej múky a zalejte 100 ml vlažného mlieka. Kvások nechajte zdvojnásobiť a pridajte k múčnej zmesi.
  2. Vajcia rozšľahajte v mlieku a zalejte ním múku s kváskom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta, pridajte rozpustené maslo a ďalej spracujte.
  3. Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme kruh, ktorý si rozdelíme na dieliky. Na každý z nich položíme marmeládu.
  4. Zabalíme do tvaru rohlíčka. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky. Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 40-60 minút.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarka.com

 

Reklamy