Babičkine“BERLÍNSKE ŠIŠKY“: Na VEĽKÚ NOC ako stvorené!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné „Berlínske šišky“.

Reklamy

Chutia naozaj lahodne takže neváhajte a pustite sa do prípravy.

Zvládnete ju jednoducho a rýchlo takže nie je nad čím váhať 🙂

Celá rodina si pýtala recept!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 7 gramov sušeného droždia
  • 180 mililitrov teplého mlieka
  • štipku soli
  • 40 gramov práškového cukru
  • 60 gramov masla
  • 4 žĺtky

Na krém:

  •  500 mililitrov mlieka
  • 1 vrecko vanilkového pudingu v prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 50 gramov škrobu
  • 50 gramov masla
  • trochu práškového cukru
  • 400 mililitrov smotany na šľahanie
  • 2 lyžice jahodového džemu
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • Práškový cukor na ozdobu.

Mňam!

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise si zmiešame preosiatu hladkú múku spolu so suchým droždím, mliekom, soľou, cukrom, zmäknutým maslom a vaječnými žĺtkami. Vypracujeme hladké a mäkké cesto. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu asi 60 až 90 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
  2. Tvorenie šišiek a príprava vanilkového krému
    Keď bude cesto vykysnuté, vyberieme ho z misy a položíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho obdĺžnikový plát s hrúbkou asi 5 milimetrov. Potom z cesta pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska s priemerom zhruba 6 centimetrov. Keď minieme všetko cesto a kolieska budeme mať hotové, pustíme sa do prípravy vanilkového krému. Šišky ešte medzitým vykysnú.
  3. V menšom hrnci privedieme do varu 450 mililitrov mlieka a v 50 mililitroch si vyšľaháme žĺtky, škrob, pudingový prášok, trochu práškového cukru a vanilkový cukor. Potom zmes vlejeme do vriaceho mlieka a pri stálom miešaní varíme do zhustnutia. Nakoniec odstavíme a necháme vychladnúť. Tiež si vyšľaháme vo väčšej mise smotanu do tuha.
  4. Keď budeme mať krém hotový, vložíme ho do chladničky vychladiť spolu s vyšľahanou šľahačkou a pustíme sa do vyprážania už nakysnutých šišiek. Do rozpáleného slnečnicového oleja v panvici vkladáme cesto a šišky smažíme do zlatista z oboch strán. Potom ich necháme vychladnúť a rozrežeme na pol. Plníme vanilkovým krémom, šľahačkou a pokvapkáme jahodovým džemom. Priklopíme druhým kusom šišky a máme hotovo 🙂

Tip: My ešte polievame šišky čokoládovou polevou 🙂

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  www. iladies.ro/2020/10/13/gogosi-de-casa-cu-frisca-gem-de-capsuni-si-crema-de-vanilie-gogosi-mai-pufoase-si-mai-aromate-n-am-mancat

 

Reklamy