Banánovo-tvarohová roláda podľa tradičného receptu našej babičky: Doslova neskutočná dobrota!

Originálny dezert, ktorý je hotový za pár minút. Stačí ho pripravený dať na chvíľu stuhnúť do chladničky, nie je potreba piecť.

Reklamy

Odkedy sme ho prvýkrát vyskúšali, ho robievame každý druhý deň..

Mňam!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g tortových alebo iných oblátok (na tvare nezáleží, môžete použiť i piškóty)
  • 110 g horkej čokolády
  • 200 g tvarohu
  • 60 g zmäknutého masla
  • 2 banány

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oblátky rozmixujeme najemno. V mise premiešame mäkký tvaroh a vmiešame doň rozmixované oblátky.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu (nie všetku, asi 20 g si nechajte na neskôr bokom) a maslo. Pridáme k tvarohovej zmesi a dobre premiešame, môžeme prípadne dosladiť medom.
  3. Na kuchynskú linku roztiahneme potravinársku fóliu alebo alobal. Na ňu rozotrieme polovicu tvarohovej zmesi a položíme na ňu olúpaný banán. Banán zabalíme do fólie a poriadne stiahneme. Opakujeme postup u druhého banánu. Dáme do chladničky stuhnúť, aspoň 20 minút.
  4. Vyberieme roládu a dáme z nej dole fóliu.
  5. Obalíme vo zvyšku čokolády, ktorú vopred nastrúhame. Nakrájame na plátky a podávame.

Tip: Namiesto tvaru rolády môžeme obaliť zmesou kolieska banánu, vzniknú nám tak guličky.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: koolinar.ru/recipe/view/12396

 

Reklamy