Dezert „ŠACHOVNICA“: Chutí báječne a presne tak aj krásne vyzerá!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorá vyzerá ako šachovnica.

Reklamy

Chutí naozaj na jednotku a už na pohľad okamžite zaujme.

Všetci na oslave pýtali recept!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na obe cesta sú ingrediencie rovnaké, do toho kakaového potom dáte iba dve lyžice kakaového prášku.

Cesto:

  • 8 vajec
  • 150 gramov cukru
  • 7 lyžíc múky/ hladká
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 2 lyžičky vanilkového cukru

Čokoládový krém:

  • 400 gramov horkej čokolády na varenie
  • 500 mililitrov smotany na šľahanie (30%)
  • Na dekorácie 100 gramov bielej a horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pracujte v dvoch misách, jedna bude určená pre vanilkové cesto a jedna pre to kakaové. Suroviny si rozdeľte zhruba na polovicu (4 a 4 vajcia, 75 a 75 gramov
  2. Najskôr si oddeľte starostlivo žĺtky od bielkov a z tých potom vyšľahajte tuhý sneh. Do tuhého snehu potom postupne ručne primiešavajte cukor práškový aj vanilkový.
  3. Následne do bielkovej hmoty vložte aj vaječné žĺtky a kypriaci prášok, všetko riadne premiešajte. Obe hmoty potom rovnomerne rozprestrite na 2 plechy vystlané papierom na pečenie s rozmermi asi 18 x18 centimetrov a dajte do rúry upiecť asi na 30 minút pri 180 stupňoch Celzia. Cesta na plechu dávajte do rúry po jednom. Oba upečené korpusy potom nechajte vychladnúť.
  4. Krém zhotovíte tak, že horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešate k nej postupne smotanu, musí byť izbovej teploty. Vytvoríte homogénnu hustú hmotu, ktorú necháte vychladnúť.
  5. Tvorenie šachovnice pomocou korpusov. Je potrebné, aby ste si teraz vytvorili jednotlivé štvorce, ktoré budete do seba skladať z čokoládového a vanilkového korpusu. Ako šablóny môžete použiť štvorce vytvorené z kartónu. Postačí však aj obyčajný papier. Pripravte si šablóny štvore rôznych veľkostí a postupne oba korpusy podľa nich vyrezávejte nožom.
  6. Výsledné štvorce potom ešte orežte vnútri, aby ste utvorili len štvorcové rámy. Tieto rámy potom budete striedavo skladať dohromady, najprv vanilkový korpus, potom čokoládový, zase vanilkový, a tak stále dokola, než vyplníte celý štvorec. Vznikne vám tak vo výsledku štvorec dvojfarebný. Tak vytvoríte asi 4 poschodia na tortu.
  7. Hotovou čokoládou vanilková poschodia potom pomocou krému pripevnite na seba. Korpusy môžete pokvapkať aj cukrovým sirupom, ktorý si ľahko urobíte z vody a cukru. Krému dávajte medzi jednotlivé poschodia dostatok.
  8. Keď máte skompletizované, krém navrstvite aj na vrch a boky torty, skrátka po celej ploche. Keď krémom tortu potriete, zarovnajte a nechajte v chladničke stuhnúť. Medzi tým si pomocou horkej a bielej čokolády pripravte dekorácie, ktoré dotvoria celkový dojem. Na papier na pečenie vylejte pruhy rozpustenej horkej a bielej čokolády a nechajte stuhnúť.
  9. Potom z plátov tvorte kocky na „šachovnici“. Čokoládové štvorce potom klaďte na vrchnú stranu tortx, podľa vzoru šachovnice. Všetko potom nechajte ešte vychladiť.
Video postup:

Mňam!

Máme hotovo!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=LvBMDR6Vw0I / PAZANDA. UZ

 

Reklamy