Domáce medové rezy s orechmi a tou najlepšou chuťou! Lepšie ako z obchodu!

V dnešnom článku Vás čakajú luxusné orechové rezy, ktoré si všetci zamilujú. Orechy sa v tomto recepte vôbec nešetrilo a aj vďaka tomu je chuť dokonalá.

Reklamy

Kombinujete tu medové a orechové pláty. Ľahký a veľmi lahodný orechový dezert si určite obľúbite a to nielen na chvíľu.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy.

Prevoňajte si byt vôňou orechov a spríjemnite rodine deň.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

MEDOVÉ CESTO

  • 30 dkg múky/ hladká
  • 10 dkg cukru
  • 3 lyžice medu
  • 7 dkg masla
  • 2 vajcia
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny

ORECHOVÉ CESTO

  • 6 vajec
  • 5 dkg cukru
  • 3 dl vody
  • 0,5 dl oleja
  • 15 dkg múky/ hladká
  • ½ prášku na pečenie
  • 10 dkg mletých orechov

NÁPLŇ

  • 3 žĺtky
  • 15 dkg cukru
  • 2 ks vanilkového pudingu
  • liter mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 25 dkg masla

Takto budeme postupovať:

  1. Na medové cesto zmiešajte dohromady všetky prísady. Rozdeľte na dve časti a každú upečte na plechu pri 180 stupňoch, na 10 minút.
  2. U orechového cesta vymiešame z bielkov sneh. Potom zmiesime všetky prísady a nakoniec pridáme opatrne sneh. Pečieme na plechu na 180 stupňov až 25 minút.
  3. Na krém uvaríme puding podľa návodu a pridáme žĺtky. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po vychladnutí primiešame maslo.
  4. Teraz už len dezert poskladáme. Na medový plát natrieme krém a priklopíme orechovým plátom.
  5. Navrch môžeme pridať bielu čokoládu, ktorú roztopíme vo vodnom kúpeli a zasypeme vlašskými orechmi.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com/ha-van-otthon-egy-kis-dio-es-mez-mar-keszulhet-is-a-francia-dios-mezes-finomsag

 

Reklamy