Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornom talianskom šaláte, na ktorý si hneď pýtala návšteva recept.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Reklamy
Pripravte si aj vy tento šalát a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- Kupovaná majonéza alebo domáca majonéza / tú pripravíme nasledovne
Potrebujeme surové vaječné žĺtky a rastlinný olej. Počítajte na jeden žĺtok asi 100 ml oleja. Žĺtok dáte do misy a budete ho šľahať metličkou.
Postupne do neho po kvapkách zašľaháte olej.
Poctivým šľahaním vám bude majonéza hustnúť.
- 3 zrelé paradajky (my radi kombinujeme žlté aj červené druhy)
- 3 vajcia uvarené natvrdo
- 3 zemiaky uvarené v šupke
- 3 lyžice majonézy (domácej alebo kupovanej)
- 300 g vareného mäsa, prípadne šunky alebo šunkovej klobásy
- hrsť nakrájaných uhoriek alebo reďkoviek
Takto budeme v recepte postupovať:
- Uvaríme si vajcia natvrdo. Var by mal trvať desať minút. Keď budete variť vajcia dlhšiu dobu, žĺtok zozelenie.
- Paradajky opláchneme a nakrájame na malé kocky. Uvarené vajcia necháte vychladnúť a nadrobno nakrájate.
- Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť a nakrájajte na drobné kocky.
- Postupne dávajte jednotlivé ingrediencie do šalátovej misy a dobre premiešajte.
- Doplňte majonézou a nakrájaným vareným mäsom alebo šunkou.
- Premiešajte a povrch šalátu ozdobte nasekanými bylinkami. / My milujeme bazalku.
Mňam!
Máme hotovo!
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj receptu: https://cuisine.journaldesfemmes.fr/
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Za pár centov doslova „VEĽA MUZIKY“: Skvelé, kefírové, vláčne pletence z hrnčeka
Skvelé pikantné kuracie krídelka: Vždy rovno robím 2 porcie, lebo chutia výborne!
Reklamy