Patríte medzi tých, ktorí radi pre svoju rodinu varia, ale v kuchyni trávia minimum času?
Reklamy
Potom práve Vás veľmi poteší náš dnešný recept.
Nepotrebujete hromadu riadu.
Stačí Vám len jediný plech, pekáč, alebo zapekaciu misu a necelá polhodinka Vášho času.
Recept je navyše úžasný aj v tom, že varíte z toho, čo dom dal.
Aj o tom je famózne brašovské mäso s majoránkovými zemiakmi.
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 0,5 kg bravčového
- 1 kg zemiakov
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 čajová lyžička majoránky
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 cibuľa
- 1 hrsť hrášku
- olej
- soľ
Takto budeme postupovať:
- Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Osmažíme na veľkej panvici krátko v oleji. Pridáme rozdrvený cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme k mäsu.
- Pridajte soľ podľa chuti, korenie, papriku a majoránku. Podlejte vodou a takto varte, kým sa voda nevyvarí.
- Medzitým sú surové zemiaky nakrájané na zhruba rovnaké kocky ako mäso.
- Keď je mäso po 40 minútach mäkké, pridajte hrsť zeleného hrachu a pokračujte vo varení po dobu 15 až 20 minút.
- V tejto chvíli znovu pridáme vodu, ale nenecháme ju tentoraz vyvariť.
- Medzitým osmažíme na inej panvici zemiaky na oleji a osolíme.
- Nakoniec premiešame s mäsom a môžeme podávať.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte recept na bravčové mäso s majoránkovými zemiakmi aj s priateľmi!
Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
Reklamy