Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné a jednoduché rezy s vanilkovým krémom.
Deti si ich okamžite zamilovali a manžel tiež hneď pýtal dupľu.
Pripravte si aj vy túto maškrtu a nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na kakaový základ:
- 250 g masla alebo margarínu
- 1,5 pohára cukru
- 6 lyžíc vody
- 3 lyžice kakaa
Všetko spolu zmiešame a varíme na plameni 3 minúty – necháme vychladnúť. Potom pridáme:
- 5 žĺtkov
- 1,5 pohára hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- sneh z 5 bielkov
Na tvarohový krém:
- 8 vajec
- 1,5 pohára Kr. cukru
- 250 g masla alebo margarínu
- 1 kg polotučného tvarohu
- 2 lyžice zemiakového škrobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zmiešajte žĺtky, múku a prášok do pečiva s kakaovou hmotou. Nakoniec pridajte sneh a jemne všetko premiešajte. Nalejte na plech s rozmermi 25 × 40 cm (nie do menšieho), ktorý je vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme tvarohový krém.
- Vyšľaháme žĺtky, cukor a mäkké maslo do svetlej peny. Potom pridáme tvaroh, zemiakový škrob a sneh z bielkov.
- Nalejeme hmotu na predpečený kakaový koláč.
- Dáme späť do rúry a pečieme, kým sa vrch pekne nezapečie – zhruba 50 minút pri teplote 180-190 stupňov.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
zdroj: anulawkuchni.blogspot.com/2014/08/sernik-na-murzynku.htmll
Vyskúšajte tiež:
Perfektná maškrta z tvarohu a jemného cesta: Všetci pýtali recept!
Na leto ako stvorená: Famózna „CUKETOVÁ PANVIČKA“ s cestovinami, hubami a luxusnou horčicovou zálievkou