Dnes pre vás máme recept na veľmi jednoduchú a pritom výbornú smotanovú tortu.
Reklamy
Môžete si ju dať samotnú, alebo ju ozdobiť a ochutiť rôznym ovocím.
Na prípravu nebudeme potrebovať veľa surovín a postačí nám v podstate to, čo by sme bežne našli v každej domácnosti.
Príprava je veľmi rýchla a nenáročná, preto si tento skvelý dezert môžete dopriať, kedykoľvek naň dostanete chuť.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
cesto:
- 400 g múky/ hladkej
- 200 g margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 2-3 lyžice mlieka
krém:
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 200 g cukru
- 0, 5 l mlieka
- 1 lyžička citrónovej kôry a vylisované šťavy
- 6 dcl g kyslej smotany
Takto budeme postupovať:
- Klasu uvaríme s cukrom v mlieku, a po vychladnutí vlažnú zmes zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a ostatnými ingredienciami do cesta. Zakryjeme a necháme stáť v chladničke po dobu asi pol hodiny.
- Korpus rozkrojíme na dve poschodia rovnakej veľkosti (približne 20 x 30 cm) a položíme jednu časť na plech.
- Túto vrstvu rovnomerne pokryjeme krémom a priklopíme druhým korpusom. Pečieme v rúre, predhriatej na 180 ° C asi 25 až 30 minút, potom sa nechá tortu vychladnúť, nakoniec ho posypeme práškovým cukrom.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: webcukraszda.hu
Reklamy