Helenkina dvojfarebná bábovka: BEZ mlieka a BEZ vajec chutí naozaj perfektne!

Pripravte svojej rodine a blízkym túto dvojfarebnú bábovku. Uvidíte, že nebudú veriť vlastným očiam.

Reklamy

Všetci Vás budú podozrievať z toho, že ste ju určite kúpili.

Vy však vďaka nášmu dnešnému receptu však budete vedieť, ako na to a zistíte, že príprava je úplne jednoduchá.

Pustite sa do dvojfarebnej bábovky bez mlieka a vajec ešte dnes.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

KAKAOVÁ ČASŤ

  •  4 polievkové lyžice kakaa
  • 150 gramov cukru
  • 180 g múky/ hladká
  • Pol prášku do pečiva s lyžičkou octu
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • 240 ml horúcej vody
  • 60 ml oleja + 2 polievkové lyžice oleja (oddelene)

SVETLU ČASŤ

  • 100 g cukru
  • 200 g múky/ hladká
  • Pol prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 240 ml horúcej vody
  • vanilková esencia
  • 60 ml oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Potrebujete 2 misky na prípravu ciest. Začnite miešaním suchých zložiek, pre obe časti v oddelených miskách a tiež oddelene miešanie mokrých zložiek prebieha rovnakým spôsobom.
  2. Potom prepojte zložky dohromady u oboch častí oddelene. Máte teda stále svetlé a tmavé cesto.
  3. Teraz už len nalejte striedavo do bábovkovej vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
  4. Vložte do rúry na dobu 35 až 40 minút. Pečte pri 170 stupňoch – skontrolujte pomocou špajdle.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na domácu bábovku aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net

 

Reklamy