Karamelový krémeš: pudingový-smotanový zákusok, na ktorý nedáme dopustiť!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočnú maškrtu, ktorú si manžel nevie vynachváliť.

Reklamy

Označil ho za najchutnejší zákusok pod slnkom!

Najlepšie zákusky sú spravidla tie najjemnejšie. A práve taký je pudingovo-smotanový krémeš, ktorý zvládne upiecť každá gazdinka.

Je neuveriteľne lahodný a chutí ako obláčik.

Nebudete veriť, že je to len koláč.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 5 PL  hladkej múky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 5 žĺtkov
  • 4 PL cukru
  • 200 ml smotany
  • 300 g karamelové čokolády

Na polevu:

    • 300 ml smotany
    • 100 g horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľaháme do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré do neho zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.
  • Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanú na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k vychladnutému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.
  • Na záver si vo šľahačke rozpustite čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.
  • Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte schladiť aspoň na 2 hodinky.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.nosalty.hu/ajanlo/11-isteni-egyszeru-kremes-torta-fel-oran-belul

 

Reklamy