Pre veľa z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso.
Reklamy
Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy.
Príloha je však nemenej dôležitá!
Príloha dotvára výslednú harmóniu chutí a dopĺňa celkový pokrm. Väčšinou sme zvyknutí na ryžu a alebo zemiaky na všetky možné štýly úprav.
Dnešný recept Vám predstaví jednu možnosť, ako zemiaky oživiť a ponúknuť zase niečo nové.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 až 2 zemiaky na osobu
- 4 plátky slaniny
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 čajová lyžička korenia na zemiaky
Takto budeme postupovať:
- Zemiaky umyjeme, vyčistíme a olúpeme. Nakrájame ich na štvrtiny a tie potom ešte na polovice.
- Posypeme je korením a zmesou na zemiaky.
- Plátky slaniny prekrojíme na polovicu a každú zemiak obalíme do jedného kúsku slaniny.
- Pre lepšiu výdrž prepichneme každú zemiaka špáradlom.
- Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu cca 35 minút a po upečení môžeme podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Mňam!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi!
Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: coolinarika.com
Reklamy