Reklamy
Extrémne vrstva krému na ľahkom ceste je úplne k zošaleniu, čo sa chuťových buniek týka.
Lahodný dezert musíte vyskúšať.
Vďaka nášmu receptu sa do jeho prípravy môžete pustiť ešte dnes.
Uvidíte, že nie je načo čakať.
Príprava je jednoduchá a veľmi rýchla.
Čo budeme potrebovať:
ČOKOLÁDOVÉ CESTO
- 4 vajcia
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- 75 g roztavenej čokolády
- 1/2 kypriaceho prášku
- kakao alebo mletá káva (dekorácie)
- 400 ml kyslej smotany (navrch)
- 50 g práškového cukru (navrch)
KOKOSOVÉ CESTO
- 4 vajcia
- 6 lyžicou cukru
- 75 g kokosu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 kypriaceho prášku
KRÉM
- 8 žĺtkov
- 200 g cukru
- 200 g čokolády
- 250 g masla
POSTUP:
- Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Roztopenú čokoládu zmiešajte s múkou a práškom do pečiva. Opatrne pridajte tiež sneh.
- Nalejte cesto do plechu o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 ° C počas približne 12 až 15 minút.
- Úplne totožným spôsobom pripravíme aj kokosové cesto.
- Teraz príde na rad krém. V hrnci zmiešajte žĺtky s cukrom. Začnite prehrievať na miernom plameni zhruba 15 minút.
- Pridajte čokoládu a hneď potom, čo sa roztaví, odstavte zmes z plameňa. Keď sa krém ochladí, zašľahajte maslo. Rozotrite rovnomerne polovicu krému na kokosový plát. Umiestnite na krém čokoládový plát a rozotrite na neho i zvyšok krému.
- Tortu presne v tejto fáze a tomto stave umiestnite cez noc do chladničky. Nasledujúci deň zmiešajte kyslú smotanu s práškovým cukrom, miešajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- Touto smotanovou vrstvou ozdobte dezert a pekne uhlaďte.
- Prizdobte kakaom alebo mletou kávou.
Máme hotovo.
Zdieľajte tento recept na báječný dezert aj s Vašimi priateľmi!
Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Čo hovoríte na tento recept?
zdroj: bucatarulpriceput.rkm
Reklamy