Lahodný koláčik „SNEHULIENKA“ si získal úplne celú rodinku: Z plechu zmizol takmer okamžite! Nabudúce pripravím rovno dvojitú porciu!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na krásne vyzerajúce a ešte lepšie chutiaci koláčik „SNEHULIENKA“, ktorý si Nás získal už pri prvom súste.

Reklamy

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Chutí naozaj báječne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 550 g
  • maslo – 200 g
  • cukor – 165 g
  • vajcia – 2 ks
  • mlieko – 3 lyžice
  • amoniak-hydrogénuhličitan – 1 sáčok
  • soľ – 1 štipka

Na krém budeme potrebovať:

  • mlieko – 1 l
  • maslo – 200 g
  • kukuričný škrob – 90 g
  • cukor – 10 lyžíc
  • práškový cukor – 3 lyžice
  • žĺtky – 3 ks
  • citrónová šťava

Na polevu budeme potrebovať:

  • biela čokoláda – 100 g
  • mliečna čokoláda – 1 tabuľka
  • smotana na šľahanie – 4 lyžice

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravíme si cesto na korpusy. V mise si vyšľahajte do peny mäkké maslo spolu s krupicovými cukrom, štipkou soli a vajcami. Potom prilejte mlieko, vsypte preosiatu hladkú múku, amoniak-hydrogénuhličitan a vypracujte zo všetkých surovín hladké a nelepivé cesto. To prikryte utierkou a nechajte odpočívať asi dvadsať minút pri izbovej teplote.
  2. Odpočinuté cesto potom rozdeľte na štyri rovnako veľké kúsky a tie rozvaľkajte postupne v pláty na pomúčenej doske.
  3. Vyváľané cesta orežte nožom do obdĺžnikov a vkladajte postupne na veľký plech s papierom na pečenie.
  4. Pečte v predhriatej rúre asi 8 až 10 minút pri teplote 180 ° C.
  5. Kým sa korpusy upečú, pustite sa do prípravy krémovej náplne. V hrnci  si vyšľahajte vaječné žĺtky spolu s kukuričným škrobom a krupicovým cukrom.
  6. Následne zmes prelejte mliekom, premiešajte a dajte na miernejší plameň prevariť do zhustnutia. Krém pravidelne miešať vareškou alebo metličkou. Hotový puding odstavte z platne, a ešte horúci prepojte s kúskami masla, práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
  7. Nechajte úplne vychladnúť.
  8. Vo vodnom kúpeli si rozpustíte mliečnu čokoládu a premiešate ju so smotanou na šľahanie. V inej miske si potom roztavíte aj čokoládu mliečnu.
  9. Prvý korpus pomažte tretinou krémovej náplne, priklopte druhým plátom, opäť namažte krém, to isté s tretím a dezert zakončite štvrtým plátom. A na záver pomažte koláč bielou polevou a dozdobte ju pomocou mliečnej čokolády a špajdle.
  10. Keď budete mať koláč skompletizovaný, dajte ho do chladničky chladiť a tuhnúť aspoň na 24 hodín.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: retetepapabun.ro/prajitura-alba-ca-zapada-cu-foi-cu-amoniac

 

Reklamy