Lepšiu jahodovú maškrtu snáď vlastne ani nepoznám: Báječná torta z dlhých piškót nás už pri prvom súste úplne dostala!

Jahody sú super ovocie. Dobre chutia, dobre vyzerajú a dajú sa kúpiť kedykoľvek.

Reklamy

Zákusky z nich sú navyše skutočne výborné.

Určite nebudete ľutovať, tento recept by sme mohli robiť dookola a nikdy sa nám nezunuje:)

Deti si už pýtajú len túto maškrtu 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g jahôd
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g tvaroh
  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 2 listy želatíny
  • šťava z citróna
  • 30 piškóty / dlhé /
  • 2 korpusy piškótové torty / alebo jednu ak je vysoká, podľa vašej chuti akú ju chceme mať
  • 5 cl griotka alebo iný alkohol
  • jahodový sirup alebo džús

Takto budeme v recepte postupovať:

Príprava jahôd:

Odložíme si nejaké pekné celé jahody na výzdobu a medzi vrstvy.
Odstránime stonky, umyjeme, nakrájame na plátky.
Ostatné roztlačíme s vanilkovým cukrom.

Príprava krému:
– Pripravíme si želatínu podľa návodu. Pridáme citrónovú šťavu.
– Vymiešame tvaroh dojemna, pridáme želatínu s citrónovou šťavou.
– Vyšľaháme vaječné bielky, postupne pridáme cukor a vymiešame do tuha. Pridáme roztlačené jahody. Všetko spolu premiešame.

  1. Ak máme vysoký korpus prekrojíme na polovicu.
  2. Do formy dáme na dno korpus, na boky uložíme piškóty ako je na obr.
  3. Na korpus trochu pokropíme sirupom a griotkou.
    Na to dáme prekrojené jahody a prikryjeme pripraveným krémom.
  4. Znovu ďalšia vrstva korpus pokropený sirupom a griotkou, na to jahody a vrch bude krém.
    Dáme do chladničky najlepšie na noc.
  5. Pred podávaním ozdobíme jahodami ..

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Zdroj: gateaux-et-delices.com

 

 

Reklamy