Ak patríte medzi milovníkov tradičných dezertov, určite sa Vám hodia nejaké nové do Vašej zbierky.
Ak navyše máte radi kombináciu chrumkavých orechov a lahodného krému, je tento recept pre Vás jasnou voľbou.
Orechy môžete v ceste aj nahradiť a pridať napríklad sezónne ovocie v lete, či skúsiť pridať marmeládu a celá torta tak dostane iný chuťový rozmer.
Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla , pochutnajú si všetci.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
zloženie cesta
- 150 g múky hladkej
- 1 balenie prášku do pečiva
- 150 g cukru
- 5 bielkov
- 8 žĺtkov
- 150 g mletých orechov
- 6 hrnčekov vody
zloženie krému
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 300 ml mlieka
- 1 hrnček múky hladká
- 250 g margarínu
- 150 g cukru
zloženie peny
- 3 bielky
- 150 g cukru
- čokoláda na ozdobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte vodu, prášok do pečiva a premiešajte. Pridajte orechy a bielky vyšľahané do peny. Cesto upečte na plechu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.
- Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a pridajte múku, roztavený margarín a cukor. Krém premiešajte a navrstvite na cesto.
- Vo vodnom kúpeli ušľaháme bielky s cukrom do peny a tú navrstvite na krém. Môžete dozdobiť strúhanou čokoládou.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: ketkes.com