Moja susedka mi konečne dala tento skvelý recept : Výborný nepečený cheesecake s nutellou! Príprava je jednoduchá a rýchla!

Cheesecake je veľmi známy a obľúbený recept po celom svete. Môžeme nájsť množstvo rôznych receptov na tento dezert, ktorý sa pripravuje v rôznych úpravách a každý z nás má trochu iný názor, aké suroviny sú pre jeho prípravu najlepšie.

Reklamy

Väčšinou môžeme ochutnať cheesecake bez príchuti, len sviežu variantu, ktorá je dozdobená napríklad ovocím, alebo šľahačkou.

Existujú tiež ochutené verzie tohto unikátneho dezertu, ako napríklad vanilka, alebo čokoláda.

Dnes konkrétne použijeme obľúbenú nutellu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 250 g mletých sušienok
  • 40 g masla
  • 100 ml broskyňovej šťavy
  • 30 g práškovej čokolády

Plnka:

  • 250 g smotanového syra
  • 50 g cukru
  • 150 g nutelly
  • 0,5 l smotany

poleva:

  • 150 g čokolády (tmavej)
  • 150 ml smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešame sušienky, čokoládový prášok, rozpustené maslo a broskyňovú šťavu, zmixujeme tyčovým mixérom do hladkej zmesi. Vlejeme do formy s priemerom 26 cm a odložíme do chladničky.
  • Nutelu zahrejeme vo vodnom kúpeli. Zmiešame syr a cukor. Túto zmes rozdelíme na dve časti do dvoch hrncov. Dobre premiešame metlou.
  • Do jednej časti vmiešame nutellu, do druhej smotanu a necháme obe časti v chladničke. Na korpus dáme najskôr bielu vrstvu, potom vrstvu s nutellou a necháme v chladničke.
  • Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame so smotanou, necháme trochu vychladnúť a nalejeme na povrch torty. Odložíme stuhnúť do chladničky.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Lahodný jablkový koláč: Prípravu zvládne každý a chuť si zamilujete

NAJJEMNEJŠIE šľahačkové cesto na domácu štrúdľu: Inak ju už ani nerobím, takto pripravená je moja naj!!

Reklamy