Najchutnejšie VIANOČNÉ KRÉMY: S jednoduchou prípravou, na VIANOCE už skutočne nič viac nepotrebujete!

Vynikajúce sladké dezerty, koláče a torty nie sú tvorené len správne pripraveným cestom.

Reklamy

Veľkú úlohu hrá tiež krém, či poleva. Práve tieto zložky dodávajú týmto sladkostiam ich jemnú a sladkú chuť.

Krémov a poliev môžete pripraviť celú radu, a to v obvyklých aj menej obvyklých príchutiach.

Vyskúšajte pri Vašom budúcom pečení niektoré z týchto vynikajúcich a jednoduchých receptov a nájdite si svoj obľúbený.

základná poleva

Zmiešajte dve vajcia a 200 g cukru s polovicou tabuľky čokolády vo vodnom kúpeli a touto polevou zdobte koláče a iné zákusky.

čokoládová poleva

Zmiešajte 50 g čokolády s 50 g cukru a pol pohárom vody a povarte, kým nie je zmes tučná a lepkavá, potom pridajte 50 g horúcej čokolády a odstavte z tepla. Nakoniec vmiešajte maslo a môžete polevu použiť.

kokosový krém

Zmiešajte 150 g strúhaného kokosu s 2 polievkovými lyžicami mlieka a 150 g cukru, povarte a potom ochlaďte, nakoniec vmiešajte 150 g masla.

mandľový krém

Zmiešajte 150 g mletých mandlí s 2 polievkovými lyžicami mlieka a 150 g cukru a lyžičkou kakaa, povarte a potom ochlaďte, nakoniec vmiešajte 150 g masla.

gaštanový krém

Zmiešajte 100 g mletých gaštanov s 2 polievkovými lyžicami mlieka a 150 g cukru, povarte a potom ochlaďte, nakoniec vmiešajte 150 g masla.

Smotanový krém s jahodami

Zmiešajte 1 lyžicu krájaných jahôd sa 150 g cukru a 200 g smotany na šľahanie. Vyšľahajte krémovú konzistenciu.

jahodový krém

Zmiešajte 1 lyžicu krájaných jahôd sa 150 g vanilkového cukru a 150 g masla. Vyšľahajte krémovú konzistenciu.




Mocha krém

Zmiešajte 150 g masla so 150 g smotany s cukrom, pridajte 3 lyžice kakaa, a nakoniec silnú čiernu kávu. Vyšľahajte do peny.

pomarančový krém

Zmiešajte dve polievková lyžica pomarančového a 50 g pomarančovej kôry so 100 g cukru.

Môžete pridať 200 ml smotany na šľahanie. Vyšľahajte krémovú konzistenciu.

pomarančová poleva

Zmiešajte 100 g pomarančovej kôry so šťavou z 2 pomarančov, nalejte na tortu, či koláč a nechajte stuhnúť v chladničke.

vanilkový krém

Zmiešajte 3 lyžice vanilkového cukru, 2 lyžice múky a 200 ml mlieka. Zahrejte a potom vmiešajte vajcia a varte až do hustej konzistencie. Môžete pridať aj vanilkovú esenciu, alebo sušené hrozienka.

citrónový krém

Zmiešajte 150 g cukru so šťavou z 2 citrónov a potom sa 100 ml smotany a vyšľahajte do krémovej konzistencie.

karamelový krém

Zmiešajte 200 g cukru a vodu a varte, kým sa cukor nerozpustí. Po vychladnutí vmiešajte 150 g masla a vyšľahajte krémovú konzistenciu.

orechový krém

Zmiešajte mleté ​​orechy s 3 lyžicami cukru a vmiešajte 200 ml bieleho vína. Povarte, kým zmes nezačne hustnúť a potom vmiešajte 3 vajcia a povarte do hustého krému.

Varený čokoládový krém

Zmiešajte 3 vajcia a 120 g cukru, povarte a pridajte 2 lyžice mlieka. Nakoniec vmiešajte 50 g horkej čokolády a po ochladení 150 g masla. Vyšľahajte krémovú konzistenciu.

Mandľový krém s kávou

Zmiešajte 150 g masla so 100 ml smotany s cukrom, potom pridajte 100 g lúpaných a drvených mandlí a 2 lyžice silnej čiernej kávy. Vyšľahajte do krémovej konzistencie.

Čokoládový krém s mandľami

Zmiešajte 5 vajec a 200 g cukru, 100 g strúhanej čokolády a smotanu.

Varte, kým nezačne konzistencia hustnúť a vmiešajte 50 g mletých mandlí.

Po ochladení vmiešajte 150 g masla a vyšľahajte krém.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Teraz si už len stačí vybrať:-)

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Reklamy