Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný vianočný, čokoládový likér.
Pripravujeme ho pravidelne každý rok a nikdy ho nie je dosť.
Svojou chuťou si získal celú našu rodinu. Okrem detí, samozrejme 🙂
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 200ml smotany na šľahanie
- 100 ml plnotučného mlieka
- 1 vanilková tobolka
- 1 salko
- 200 g horkej čokolády na varenie
- 400 ml rumu
Takto budeme v recepte postupovať:
1. Do hrnca vylejeme smotanu na šľahanie a plnotučné mlieko.
2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer do varu – keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme cca 30 minút lúhovať – aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka.
3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme.
4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu.
Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila.
Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame.
6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať.
Na zdravie!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: takprosto.cc
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Obľúbená, zemiaková dobrota od tety Helky: Chrumkavý a rýchly výsledok ktorý chutil naozaj každému!
Babičkine báječné rezy „vtáčie mlieko s ovocím“: Dobrota, ktorej skutočne nikdy nie je dosť a zje sa takmer okamžite!