Nefalšovaný domáci „Slovenský Vanilkáč“ – Chutné, lahodné vanilkové rezy posypané práškovým cukrom!

Dnes sme si pre Vás pripravili skvelý recept na vanilkovú maškrtu, ktorú sme si hneď zamilovali.

Reklamy

Ak si chcete urobiť pohodlné popoludnie, či večer s dobrou knihou, filmom alebo seriálom, pripravte si tiež vhodné občerstvenie.

Skvele sa hodí napríklad tento vanilkový rez , ktorý je veľmi lahodný.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 90 g cukru kryštál
  • 60 g mäkkého masla, alebo margarínu
  • 90 g múky/ hladká
  • 50 ml mlieka
  • práškový cukor

Takto budeme postupovať:

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Plech na pečenie s rozmermi 20 cm x 20 m vyložte papierom na pečenie.
  • Oddeľte vajíčka. Vyšľahajte z bielkov penu.
  • Žĺtky zmiešajte s cukrom. Pridajte maslo a vanilku. Miešajte asi 2 minúty.
  • Pridajte múku a premiešajte, kým sa nedosiahnete úplne rovnomernej zmesi.
  • Pomaly pridajte mlieko a miešajte, až sa dôkladne vmiesi.
  • Potom pridajte vaječné žĺtka a opäť premiešajte.
  • Umiestnite cesto do plechu. Pečte po dobu 60 minút, kým nie je vrchol zlatisto hnedý.
  • Nakoniec posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Reklamy