Obľúbená, dvojfarebná bábovka „ZEBRA“ zmizne z taniera vždy takmer okamžite!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú mramorovú bábovku, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Reklamy

Chutí skutočne výborne a zo stola zmizne vždy takmer okamžite.

Pripravte si ju aj vy podľa tohto receptu a uvidíte, že si recept zamilujete!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • 150 mililitrov slnečnicového oleja
  • 150 mililitrov kefíru
  • 300 gramov polohrubej múky
  • jeden a pol lyžičky kypriaceho prášku

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vajíčka rozklepnite do misy a vyšľahajte ich spolu s kryštálovým cukrom do peny. Vložte do vodného kúpeľa a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom ešte premiešajte mixérom.
  2. K vaječnej pene neskôr pridajte aj slnečnicový olej, kefír a premiešajte. Nakoniec prídu na rad sypké ingrediencie. Polohrubú múku s kypriacim práškom do zmesi preosejte cez jemné sitko.
  3. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek. Časť vzniknutého vanilkového cesta si odlejte o ochuťte kakaovým práškom. Vzniknú vám tak dve príchute. K ruky si nakoniec vezmite formu na bábovku, vymažte ju poctivo maslom, vysypeme múkou, strúhankou, alebo mletými orechmi a vlejte časť vanilkového cesta. Potom striedavo po celej ploche nalejte aj kakaové cesto. Nasleduje opäť vanilkové.
  4. Bábovku umiestnite do rúry a pečte asi 40 minút pri 180 stupňoch Celzia. Avšak riadiť sa môžete podľa vašich zvyklostí pri pečení. Vďaka zahriatie vajec vo vodnom kúpeli bude bábovka krásne nadýchaná a cesto dobre vykysne. Upečenú ryhovanú plochu bábovku môžete posypať práškovým cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: koolinar.ru/recipe/view/158932

 

Reklamy