Obľúbený vanilkový zákusok so smotanou a jemnou chuťou – Nikdy ho nie je dosť!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Reklamy

Chuť je skutočne famózna a prípravu zvládne hravo každá gazdinka.

Zákusok je priamo božský. Rodina Vás za tento chuťový zážitok bude nosiť na rukách

Sledujte recept:-)

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  •  6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 6 lyžíc múky/ hladká
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 15 dkg mletých vlašských orechov

KRÉM

  • 35 dkg gaštanového pyré
  • 25 dkg masla
  • 15 dkg cukru múčka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 lyžice múky
  • 3 dl mlieka
  • 20 dkg mliečnej čokolády (navrch)
  • 5 dkg bielej čokolády (navrch)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom, pridáme vodu, kakaový prášok, orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Z bielkov vyšľahajte sneh. Zmiešame všetko dohromady. Cesto pečieme po dvoch častiach. Teda každý plát na 180 stupňov po dobu 10-12 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Zmiešajte maslo s práškovým cukrom a rumom. Rozdeľte základ krému na dve časti. Do jednej časti pridajte gaštanové pyré.
  4. Puding prášok a múku zamiešajte do mlieka. Zahrievajte na miernom plameni a varte takto do zhustnutia.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept na lahodný vanilkový zákusok aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

zdroj: receptek365.info/zita-szelet-a-ferjem-szerint-ezt-a-sutit-gyakrabban-el-kellene-keszitenem-nagyon-finom-probald-ki

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Pripravujú sa úplne BEZ oleja, ale aj tak chutia báječne! Fantastické domáce hranolky pripravené za 15 minút!

Bleskové slané pohostenie pre návštevu: Rýchle a chutné rolky plnené šunkou, syrom a cibuľou

Reklamy