Orieškový VIANOČNÝ ŠPECIÁL, na ktorý cez sviatky nedáme dopustiť: Poklad medzi orieškovými maškrtami!

Už názov tohto receptu napovedá, že sa bude jednať o niečo naozaj veľkolepého . Je tomu skutočne tak. Tento nadýchaný krémový dezert v kombinácii s jemným cestom poteší nielen kráľa a kráľovné

Reklamy

Kráľovsky sa však u Vás určite bude cítiť každý, komu túto dobrotu naservírujete ku káve, či čaju.

Príprava je veľmi jednoduchá, a preto nestrávite v kuchyni dlhé hodiny.

Tento recept je jednoducho ideálny.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 9 vaječných bielkov
  • 9 lyžíc cukru
  • 3 lyžice jedlej sódy
  • 6 lyžíc hladkejmúky
  • 15 lyžíc mletých orechov

pre krém

  • 9 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 5 sáčkov vanilkového cukru
  • 250 g masla alebo margarínu

pre ozdobu

  • 2 kocky domácej čokolády
  • 2 lyžice oleja

Takto budeme postupovať:

  • Pripravte cesto:

Bielky vyšľahajte so soľou, cukrom a sódou. Potom pridajte orechy a múku. Rozdeľte cesto na tri diely a každý z nich upečte zvlášť na plechu.

  • Pripravte krém:

Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom zohrejte v parnom kúpeli a miešajte, kým zmes nezačne tuhnúť. Potom odstráňte z tepla a vmiešajte maslo do jemného krému.

  • Poskladajte tortu:

Položte prvú vrstvu cesta, potom krém, cesto, krém a opäť cesto.

  • Nakoniec pripravte čokoládovú polevu:

Zmiešajte čokoládu s olejom a zohrejte. Touto zmesou polejte tortu a nechajte stuhnúť v chladničke pred podávaním.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

 

Reklamy