Pečené šťavnaté kura so zemiakmi v jemnej smotanovej omáčke, ktoré chutí fantasticky!

Blíži sa víkend a s tým aj klasická dilema – čo pripraviť na nedeľný obed s rodinou? Skúste načerpať inšpiráciu zo zahraničných receptov.

Reklamy

Pripravte si toto zapečené kura so zemiakmi v Bulharskej omáčke.

Toto jednoduché jedlo dokáže prekvapiť a uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov.

Kombinácia ľahkého kuracieho mäsa so zemiakmi je osvedčená a jemná Bulharská omáčka dodá celému chodu jemnosť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 kg kurčaťa
  • 2 papriky
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie
  • 250 g kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na veľké kúsky. Papriky zbavte semienok a nakrájajte na kúsky. Potom rozmixujte papriky dohladka a pridajte kyslú smotanu a korenie. Dobre premiešajte.
  2. Umyté kurča vložte do zapekacej misky a zalejte omáčkou, všetko zmiešajte a nechajte stáť po dobu 25-30 minút. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na veľké kúsky.
  3. Pridajte ich do misky a celú ju zakryte fóliou. Pečte 30 minút pri 200 stupňoch, potom odstráňte fóliu a pečte ďalších 25-30 minút. Môžete podávať.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

 

Reklamy