Po vybratí z chladničky chutí vždy na jednotku: Smotanový dezert s broskyňami a jemnou chuťou ako pavučinka

Taktiež zbožňujete smotánkové dezerty tak ako aj my? Nie že len dokážu náramne osviežiť, receptík, ktorý sme si pre vás dnes pripravili budete robiť už oddnes dookola 🙂

Reklamy

Smotanová variácia s ovocím sa Vám ľahučko rozplynie na jazyku.

Chuť je hutná, ale báječne krémová.

Žiadnu návštevu týmto múčnikom neurazíte.

Garantujeme Vám, že si návšteva bezkonkurenčne pochutí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  •  5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky

KRÉM

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 1 konzervované broskyne
  • 20 g želatíny
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 11 lyžíc vody na želatínu

Takto budeme postupovať:

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  2. Žĺtky zmiešajte s cukrom a múkou. Potom opatrne pridajte sneh a vymiešajte do hladkého, penového cesta. Pripravíme si malý plech, či tortovú formu a vyložíme papierom na pečenie.
  3. Nalejeme do formy cesto. Pečte v rúre po dobu 25-30 minút pri teplote 180 ° C. Skúšajte špajdľou a po upečení nechajte vychladiť. Rozrežte pozdĺžne na dve časti.
  4. Teraz krém. Najskôr necháme želatínu v studenej vode napučať.
  5. Potom vyšľahajte smotanu, pridajte k nej po vyšľahaní tvaroh a cukor. Poriadne vymiešajte. Želatínu potom v hrnci len prehrejte a primiešajte do krému. Poriadne spojte miešaním.
  6. Teraz si nakrájajte broskyne na malé kúsky. Potom na prvý plát cesta naneste krém a doň vtlačte ľubovoľne kúsky broskýň.
  7. Priklopte krém druhým plátom. Tortu dajte na pár hodín tuhnúť do chladničky a pred podávaním bohato zasypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na báječný dezert s broskyňami aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  specialitateacasei.ru

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Veľmi obľúbené, cesnakové zemky z rúry: Takto ich pripravuje svokra a nikdy sa ich nevieme dojesť!
Podľa manžela je to tá najlepšia maškrta široko-ďaleko: Karamelový krémeš: pudingový-smotanový zákusok
Reklamy