Pripravujeme ju už vlastne pravidelne: Fantastickú maškrtu „NAPOLEON“ sme si naozaj zamilovali!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorú sme si zamilovali hneď po prvom súste.

Reklamy

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete milovať!

Susedka pýtala okamžite recept!

Mňam!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 60g kukuričného škrobu
  • 200g  cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 100 g masla
  • 1 l mlieka
  • Vanilín
  • Štipku soli
  • 1 kg lístkové cesto
  • 300 g čerešní mrazených, alebo iné ovocie
  • 1 pl práškového cukru
  • 250 g kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hrnca nasypeme kukuričný škrob. Cez sito preosejeme múku a dodáme ešte cukor, soľ a podľa chuti pridajte aj vanilín. Celú zmes premiešajte a pridajte rozbité vajcia. Teraz si na zmiešanie vezmite metličku a miešajte, kým zmes nebude poriadne hladká a jednoliata. Postupne ešte vmiešajte mlieko a teraz môžete hrniec dať na sporák a na miernom ohni zmes variť, kým nezhustne.
  2. Akonáhle sa tak stane, tak hrniec odoberte z platne a pridajte ešte maslo. Opäť všetko vymiešajte do hladka a nechajte vychladnúť. Teraz si vezmite lístkové cesto a rozvaľkajte ho na tenkú vrstvu.
  3. Nakrájajte na plátky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov a cesto v nej nechajte na cca 15 minút, pravidelne ho kontrolujte, aby sa nespálilo.
  4. Následne tiež nechajte vychladnúť. Vezmite si kyslú smotanu a vyšľahajte ju spoločne s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty. Vezmite si formu ľubovoľného tvaru, napríklad obdĺžnikového a začnite do nej všetko postupne skladať . Najprv lístkové cesto, to potrite krémom a vložte vykôstkované čerešne.
  5. Následne ďalšiu vrstvu cesta a tak až kým všetko neminiete.
  6. Posledná musí byť z cesta. Navrch potrite zmes zo smotany a ľubovoľne môžete dozdobiť buď rozdrveným listovým cestom, alebo napríklad lesným ovocím . Zakryte maškrtu potravinárskou fóliou, dajte do chladničky na pár hodín vychladnúť a môžeme podávať.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: souspark.ru/gotovlju-tri-raza-v-nedelju-tort-napoleon-bez-vypechki-gotovitsja-bystro-i-prosto-vsegda-poluchaetsja-idealn

 

 

Reklamy