Milujete krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve tieto zákusky? Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma.
Prinášame Vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti toľko nadýchaného a pritom chutného zákusku.
Už na lyžičku, ktorá sa pomaly rúca do šľahačky a pudingu je krásny pohľad.
Sliny sa Vám začnú zbiehať na povel. Na nič už nečakajte a zamierte do Vašej kuchyne.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 3 vajcia
– 3 lyžice hladkej múky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice medu alebo cukru múčka
– 2 lyžice kakaa
– vanilkový cukor
– prášok do pečiva ½
Krém
– 700 ml smotany
– 2 Zlaté klasy
– v prípade potreby stužovač šľahačky
– 100 g čokolády
Poleva
– 100 g horkej čokolády
– Olej
– Troška smotany
+mlieko na puding 🙂
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.
- Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.
- Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.
- Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.
- Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo nadrtené sušienky. Záleží na Vás.
Máme hotovo
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: gricko-recepti.info