Recept na fantastické babičkine domáce knedlíčky: Tradičný recept, ktorý sa nikdy nezunuje!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na tradičné a chutné jedlo, ktoré nikdy neomrzí.

Reklamy

Takto jednoducho si pripravíte tie najchutnejšie knedlíčky, aké ste kedy jedli.

Stačí dodržiavať tento postup a uvidíte, že si ich už inak nikdy nepripravíte.

Chutia výborne!

Budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 60 dkg múky/ polohrubá
  • 2 vajcia
  • ½ pohára vody
  • ½ pohára kefíru
  • 2 lyžice cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžičky sušeného droždia

Takto budeme postupovať:

  1. Základom tých najchutnejších kysnutých knedlí je cesto. Je potrebné ho dôkladne prepracovať a dodržať správny technologický postup. Najprv zmiešajte vajcia, vodu a kefír. Vo vedľajšej mise následne premiešate múku, cukor a ďalej tiež soľ a sypké droždie. Potom všetko nasypete do zmesi s kefírom. Odporučíme sypať postupne a priebežne premiešavať. Zaistíte tak, že sa obe suroviny spoja v jednotnú tiahlu hmotu, ktorá je pri kysnutom ceste tá pravá. Keď ste so štruktúrou a konzistenciou cesta spokojní, rozhodne ho ešte nepoužívajte. Je potrebné nechať ho oddýchnuť, aby ľahko nakyslo. Preto ho prikryte utierkou a nechajte ho odpočívať na teplom mieste.
  2. Vezmite si ostrý nôž a z cesta vždy kúsok odrežte.
  3. Ručne rozťahujte cesto do strán, až vznikne priestor pre náplň. Tú vložte a potom kysnutý knedlík zase zabaľte. Následne z neho vytvorte guľatý tvar a presvedčte sa, že náplň nevyteká.
  4.  Už len vložiť do vriacej vody. Tu varte tak dlho, kým knedľa nevypláva k vodnej hladine. To je signál, že sú kysnuté knedle hotové. Môžete ich vybrať z vody, nechajte ich chvíľu odkvapkať a potom už môžete servírovať.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: okayno.top/vse-rodnye-i-sosedi-vareniki-po-drugomu-retseptu-teper-prosto-ne-gotovyat-tolko-tak

 

 

Reklamy