Rýchly postup, ako si urobiť smotankovo- čokoládový zákusok, ktorým prekvapíte každého

Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú maškrtu, ktorú si určite zamilujete.

Reklamy

Jedná sa o jednoduchý postup s využitím bežne dostupných surovín a výsledkom je krásny penový smotanový zákusok , ktorý poteší vaše chuťové bunky.

Môžete ho dochutiť čokoládou, alebo ovocím.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 1 vajce
  • 25 g cukru
  • 5 g mäkkého masla / margarínu
  • 2,5 ml mlieka
  • 3-4 lyžice kakaového prášku
  • 25 g múky (hladkej)
  • 1 balenie (12 g), prášku do pečiva

krém:

  • 3 dl mlieka
  • 3 mierne vrchovaté lyžice múky
  • 3 žĺtky
  • 15 g práškového cukru
  • 15 g masla / margarínu
  • 3- 4 lyžice kakaového prášku (cca.)
  • 2-3 lyžice rumu

poleva:

  • 3 dl šľahačka
  • 1-2 kremfix (10 g na balenie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Cesto sa zmieša zo všetkých prísad: zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom, pridáme celé vajcia, mlieko, cukor, maslo a dobre premiešame.
  • Vyložíme plech papierom na pečenie (cca. 23 x 38 cm), a pečieme cesto pri teplote 180 ° C 20 až 25 minút.
  • Upečené cesto vyberieme z plechu na pomúčený povrch a po vychladnutí rozrežeme na dve polovice.
  • Rozmiešame múku v malom množstve mlieka.
  • Zvyšné mlieko sa ohreje a pomaly ho nalejeme do múčneho cesta a potom varíme na miernom ohni až sa zmes úplne zahustí.
  • Odstránime z tepla a necháme úplne vychladnúť.
  • Rozpustené maslo zmiešame s cukrom, kakaom, rumom a žĺtky.
  • Zmiešame múčne cesto s kakaovou zmesou a dobre premiešame.
  • Spodnú časť cesta potrieme dvoma tretinami krému a položíme na povrch druhú časť. Zvyšok krému rozotrieme navrchu.
  • Nakoniec môžeme posypať strúhanou čokoládou a necháme vychladiť v chladničke do stuhnutia.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nassolo.blogspot.cz

 

Reklamy