Jahodový cheesecake je dnes už legendárnou pochúťkou, ktorá k nám dorazila však pomerne nedávno.
V posledných rokoch však obľúbenosť cheesecake v Slovenskej republike rastie raketovým tempom.
Pripravujú sa rôzne príchute a variácie. Pretože mascarpone nie je vždy dostupné, môžete ho doplniť tvarohom.
Pripravte si klasický jahodový cheesecake tiež u vás doma a iste si pochutnáte.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
zloženie cesta
- 200 g sušienok
- 150 g masla
Krém č. 1
- 250 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 150 g tekuté šľahačky
- 5 g želatíny
- voda
- 100 g cukru
- 4 vrecúška vanilkového cukru
- 2 lyžičky vanilkovej esencie
- štipka soli
Krém č. 2
- 150 g tvarohu
- 150 g tekuté šľahačky
- 100 g cukru
- 200 g jahôd
- 5 g želatíny
- voda
- štipka soli
na ozdobu
- 300 g jahôd
- 50 g šľahačky
Takto budeme v recepte postupovať:
Vyložte si formu fóliou. Maslo roztavte vo vodnom kúpeli. Sušienky rozmixujte na malé kúsky a zmiešajte ich s maslom. Výslednú hmotu pevne utlačte na dno formy. Nechajte korpus odpočinúť v chladničke.
Krém 1: Rozpustite želatínu vo vode. Zmiešajte mascarpone s tvarohom, cukrom, soľou, vanilkovou esenciou a vanilkovým cukrom do jemného krému. Želatínu zahrejte vo vodnom kúpeli a akonáhle sa roztaví, vmiešajte ju do zmesi a premiešajte. Nakrájajte 10-15 jahôd a nakrájajte ich na plátky. Tie položte na korpus a pridajte prvý krém. Opäť nechajte tortu odpočívať v chladničke.
Krém 2:
Želatínu namočte do vody a umyte jahody. Jahody rozmixujte a zmiešajte s tvarohom, soľou, cukrom a šľahačkou. Nakoniec vmiešajte rozpustenú želatínu ako v predchádzajúcom kroku. Tento krém navrstvite na prvý a opäť nechajte tortu stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc.
Nakoniec môžete ozdobiť vrch torty šľahačkou a kúskami čerstvých jahôd.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bucataras.ro