Jarabina má ale aj ďalšie využitie okrem dekorácie a aj keď teraz ešte nie je jej sezóna, je super už teraz vedieť, že sa skutočne oplatí zamerať aj na túto plodinu.
Skvele sa hodí aj … do kuchyne!
Je prospešná pre naše zdravie.
Jarabina je bohatá na vitamín C. Stačí zjesť 3 plody denne a to vám zaručí rovnakú dávku ako citrusové plody.
Jarabina posilňuje imunitu a to nielen vďaka vitamínu C. Obsahuje totiž vysoké množstvo železa, karoténu a protizápalových látok.
Nezabúdajte ani na to, že jarabiny obsahujú kyselinu parasorbinovou a jej vysoké množstvo môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti.
Našťastie sa stačí vyhýbať surovej jarabine a máte po probléme!
Vysoká, alebo naopak nízka teplota neutralizuje škodlivú kyselinu.
Môžete jarabiny vložiť do mrazničky, alebo naopak uvariť vývar (niekoľkých bobúľ vhoďte do vriacej vody a varte asi 7 minút – a máte hotovo.
Jarabiny si hravo poradia s bolesťou žalúdka (má jemné očisťujúce účinky).
Toto chutné ovocie si tiež poradí aj s každou inou bolesťou 🙂
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.