Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne jednoduchý recept na výborný a jednoduchý koláčik, ktorý sme si okamžite zamilovali.
Reklamy
Reč je o chutnom keksíkovom koláči s lahodným krémom.
Príprava je skutočne jednoduchá, takže sa nemáte čoho obávať 🙂
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie::
- smotana na šľahanie – 660 ml
- mascarpone – 500 g
- práškový cukor – 2 polievkové lyžice
- vanilkový cukor – 1 ks
- vanilkové keksíky – 400 g
Takto budeme v recepte postupovať:
- Na krém budete potrebovať našľahať smotanu, aby z nej vznikla mierne hustá hmota (použiť môžete aj stužovač smotany, ktorý vám celú prácu značne uľahčí). K nej potom postupne pridáte práškový a vanilkový cukor a poriadne premiešate.
- K vzniknutej zmesi potom primiešate tiež mascarpone a mixujete do tej doby, než sa všetky potrebné prísady krásne spoja a vytvoria lahodný krém. Ten by mal byť skôr hustejšieho rázu, takže v prípade, že sa vám zdá príliš riedky, pridajte na jeho zahustenie viac mascarpone, alebo opäť použite stužovač smotany, ktorý vám pomôže s držaním správnej konzistencie krému.
- Pripravíme plech, na ktorý rovnomerne rozložíme vrstvu sušienok. Na tú potom nanesiete polovicu krému, ktorý rozotrite tak, aby bol pekne až po okraje sušienok . Rovnako pokračujeme aj pri druhej vrstve na ktorú potom opäť uložíme sušienky.
- Nakoniec stačí iba ozdobiť nastrúhanou alebo roztopenou čokoládou a môžeme dať zachladiť do chladničky minimálne na 3 hodiny.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: www.kiloretete.ro/retete/reteta-rapida-gata-in-15-minute-prajitura-din-piscoturi-si-crema-delicioasa-cu-mascarpone
Reklamy