Sviatočná, hrachová polievka podľa tradičného, babičkinho receptu: Doslova moc famózna!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný tradičný recept, ktorým nepohrdne asi žiadny chlap.

Reklamy

Pripravte si túto babičkinu dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Takú dobrú hrachovú polievku ste ešte nejedli! 🙂

Za pokus to stojí, čo myslíte?

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 gramov bravčového mäsa
  • 250 g hrášku
  • 4-5 ks zemiakov
  • 1 ks cibuľa
  • Cibuľové listy, bylinky
  • 3 lyžice rastlinného olej
  • bôbkový list, soľ,korenie
  • rebrá

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Poriadne umyte mäso. Osušte ho papierovými utierkami a smažte ho na rastlinnom oleji. Cibuľu nakrájajte najemno, premiešajte s mäsom a smažte. Rebrá nakrájajte na kúsky, premiešajte a pečte dve minúty.
  2. Usmažené mäso potom dajte do hrnca, zalejte vodou a pridajte soľ. Nalejte koreneninovú zmes a vložte tiež bobkový list. Pridajte dobre umytý hrášok, varte asi 40 minút a nezabudnite zbierať penu.
  3. Varte, kým nebude hrášok mäkký.
  4. Potom odstráňte rebrá a pridajte zemiaky nakrájané na kocky do polievky. Počkajte, kým sa uvaria zemiaky a medzitým oberte mäso z rebier. Pridajte ich do polievky spolu s nasekanými bylinkami.
  5. Varte ešte niekoľko minút, potom odstavte zo sporáka a hrachovú polievku podávajte.

TIP: My dávame radi namiesto rebier anglickú slaninu, alebo udené  mäsko

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: zinoti.lt/receptai/sriubos/neitiketinai-skani-ir-kvapni-zirniu-sriuba

 

Reklamy