Tento hrnčekový fantastický „ČOKOLÁČIK“ nemá žiadnu chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorá vždy zmizne z taniera takmer okamžite.

Reklamy

Chuť je skutočne lahodná a nevieme sa ho nikdy dojesť.

Deti si ho obľúbili a pýtali ho už zas na druhý deň 🙂

Pripravte si túto dobrotu a potešte celú domácnosť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka krupicového cukru
  • 1 šálka kakaového prášku
  • 1 šálka slnečnicového oleja
  • 5 vajíčok
  • 1 kypriaci prášok

Budete ešte potrebovať:

  • 300 gramov marhuľového džemu
  • 1 menšia šálka uvarenej kávy
  • 250 mililitrov smotany na šľahanie
  • 250 gramov mliečnej čokolády
  • cca 100 až 200 gramov horkej čokolády
  • trochu oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv  malú kávu a nechajte ju vychladnúť. Potom sa pustite do prípravy piškótového cesta. V mise si vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom prilejte olej, prisypte kypriaci prášok, kakao, polohrubú múku a vypracujte hladké polotekuté cesto, ktoré naneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry na cca 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  • Keď sa korpus upečie, nechajte ho vychladnúť a potom piškótu pokvapkajte po celej ploche kávou. Následne ho natrite marhuľovým džemom a prelejte krémom, ktorý ste pripravili z mliečnej čokolády a smotany na šľahanie na vodnom kúpeli.
  • Na povrch ešte môžete po zatuhnutí v chladničke naniesť polevu z horkej čokolády a trošky oleja.
  • Necháme stuhnúť v chladničke.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/11/26/какаова-торта-със-сладко-от-кайсии-соч

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Lahodný BABIČKIN plnený tvarohový koláč, na ktorý sa vždy veľmi tešíme celá rodina!
Hroznový kompót na zimu: Tak chutný, že celoročné zásoby vždy zjeme za prvý mesiac!
Reklamy