Toto zapečené bravčové mäsko s cesnakom, horčicou a zeleninou na jednom pekáči je prudko návykové!

Existuje nepreberné množstvo marinád a omáčok. Každý máme vychytanú tú svoju najobľúbenejšiu.

Reklamy

Niekedy sa však stane, že nech dochucujeme, ako dochucujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč.

Dnes si preto ukážeme skvelú omáčku z horčice, ktorá mäsu dodáva tú správnu krehkosť a chuť.

Zatiaľ ani netušíte, ako veľmi si pochutnáte.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 700 g bravčového mäsa
  • 1 lyžica horčice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 téglik smotany
  • 0,5 l vody
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olej
  • soľ
  • korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso osoľte a okoreňte. Krátko osmažte na rozpálenom oleji. Tak 5 minút.
  2. Potom prilejte vodu a duste 20 minút pod pokrievkou. Potom premiestnite zmes do pekáča.
  3. Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať.
  4. Zmesou mäso zalejte. Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: csaladireceptkonyv.hu/print/2054

 

Reklamy