Tradičná sladkosť, ktorá je plná vitamínov, chráni Náš nervový a kardiovaskulárny systém, normalizuje žalúdočné kyseliny a dokonca aj zmierňuje príznaky trombózy

Chalva je sladkosť z Indie a strednej Ázie. Je známa aj v juhozápadnej Ázii, východnej a južnej Európe.

Reklamy

Je populárna na Blízkom východe a na Balkáne, ale je známa  aj v niektorých oblastiach bývalého Sovietskeho zväzu.

Aj keď sa jej zložky medzi jednotlivými národmi líšia, základ je rovnaký: sezamové semiačka, cukor, med a rastlinný olej. Odlišné vlastnosti sú dané zložkami: lieskové orechy, vlašské orechy, kakao, mandle alebo pistácie.

Chalva má jedinečné výživové vlastnosti.
Zložky, z ktorých sú vyrobené, sú prírodným zdrojom bielkovín, sodíka, vápnika, draslíka, horčíka, van, zinku, fosforu a jedlých kyselín.

Chalva tyčinky sú vyrobené zo slnečnicových semien. Vďaka tomu obsahuje vysoký podiel vitamínov B1 a F.

Hlavnou funkciou vitamínu B1 alebo tiamínu je udržiavať nervový systém, stimulovať srdce a svaly. Vitamín B1 je potrebný na odbúravanie sacharidov, cukru a škrobu v ľudskom tele, čím sa normalizuje žalúdočná kyselina.

Tento vitamín je schopný premieňať sacharidy na glukózu, ktorá je hlavným zdrojom energie pre ľudský mozog.

Takže ak naše telo získa správne množstvo vitamínu B1, môžu sa výrazne zlepšiť naše duševné schopnosti.

Tiamín sa dá ľahko nahradiť, pretože sa nachádza takmer vo všetkých potravinách, ale teplo pri varení a pečení ničí vitamín B1

Nadbytočný vitamín B1 opúšťa naše telo močom, vôbec sa neukladá v tkanivách a orgánoch, preto je potrebné každý deň prijímať a nahrádzať správne množstvo.

Vitamín F je stavebným prvkom bunkovej membrány. Jeho účinky: znižuje trombózu a tvorbu cholesterolu, znižuje krvný tlak, rozširuje cievy, znižuje ukladanie cholesterolu, zvyšuje účinok inzulínu, vedie k chudnutiu spaľovaním nasýtených tukov, má dobrú protizápalovú a antiartritickú funkciu.

Nedostatok vitamínu F môže spôsobiť kožné problémy, predispozíciu na infekcie, artritídu, neplodnosť alebo ťažkosti s počatím, emočné problémy a tendenciu k stresu.

Denná potreba vitamínu F: 1% z celkového denného príjmu kalórií.

Výrobky z chalvy sa vyrábajú lisovaním slnečnicových semienok za studena, takže si zachovávajú svoj plný obsah vitamínov, takže produkt dodržiava odporúčaný príjem a je zdravo „sladký“.

Pripravte si napríklad tuto dobrotu z CHALVY —-

Výborná maškrta s lahodným chalva krémom a kokosovými vločkami chutí na jednotku!RECEPT TU!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: tudasfaja.com/tele-van-vitaminnal-vedi-az-ideg-sziv-es-errendszertnormalizalja-a-gyomorsavat-csokkenti-a-trombozist-es-meg-sorolhatnank-te-tudod-mi-ev

 

Reklamy