Veľkonočné pečenie: „KYJEVSKÝ KRÉMEŠ“, ktorý nemá chybu. S lahodnými orieškami a nezabudnuteľnou chuťou.

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na báječnú maškrtu, ktorej nie je skutočne nikdy dosť.

Reklamy

Chutí naozaj famózne a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ho znovu pripravíme.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si ho budete pochvaľovať vy aj celá rodina!

Mňam!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 300 g
  • maslo – 180 g
  • cukor – 100 g
  • prášok do pečiva – 9 g
  • žĺtky – 3 ks

Na krém budeme potrebovať:

  • mlieko/plnotučné – 300 ml
  • maslo – 120 g
  • cukor – 100 g
  • škrob – 30 g
  • žĺtok – 1 ks
  • vanilková esencia – 1 lyžička

Ešte si pripravte:

  • vlašské orechy – 150 g
  • cukor – 80 g
  • bielky – 4 ks

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do kastrólika nasypte škrob, práškový cukor a pridajte jeden žĺtok. Za stáleho šľahania prilejte 100 ml mlieka a postavte hrniec na kachle. Na strednom ohni za stáleho miešania zmes zahrejte, a pritom prilejte zvyšné mlieko. Miešajte dohladka a akonáhle zmes prejde do varu, pokračujte v miešaní ďalšie 2 až 3 minúty do zhustnutia.
  2. Odstavte z platne, pridajte vanilkovú esenciu, premiešajte a povrch krému zakryte potravinárskou fóliou tak, aby ležala priamo na hladine (tak sa nevytvorí škralupa). Vychladený puding odkryte, pridajte k nemu zmäknuté maslo a vyšľahajte oboje dohladka.
  3. Na cesto zmiešajte hladkú múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva a pridajte k nim žĺtky a zmäknuté maslo. Uhneťte homogénne a mäkké cesto, zabaľte ho do igelitu a vložte na 15 minút do chladničky. Jadrá vlašských orechov nasekajte nahrubo. Z bielkov vyšľahajte mäkký sneh, do ktorého zapracujte 80 gramov cukru. Vznikne nám byť biela, tuhá a lesklá pena.
  4. Cesto rozdeľte na 3 rovnaké diely, dva z nich vložte späť do chladničky a tretí rozvaľkajte na kuse papiera na pečenie poprášeného múkou na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm.
  5. Urovnajte okraje a preneste cesto do plechu, rozotrite naň tretinu bielkovej peny a posypte ju tretinou nasekaných orechov.
  6. Cesto vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte  15 minút.
  7. Rovnakým spôsobom postupujte aj so zvyšnými dvoma dielmi cesta, bielkového snehu a orechov.
  8. Zákusok zostavte tak, že na podnos vyskladajte cesto striedavo preložené vrstvou krému. Poslednú vrstvu by mal tvoriť plát cesta s orechmi na povrchu. Takto pripravený zákusok vložte do chladničky na 4 až 5 hodín.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Szilvi Szécsi

 

 

 

Reklamy