Veľmi chutné, kuracie mäsko so zemiakmi zaliate touto luxusnou omáčkou z jedného plechu: Toto však nemá naozaj žiadnu chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný a jednoduchý recept na chutné kuracie mäsko so zemiakmi a luxusnou zálievkou.

Reklamy

Pripravte si aj vy túto dobrotu z jedného plechu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Príprava je jednoduchá a chuť fantastická!

Nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 600 g kuracích pŕs
  • 120 g mozzarelly
  • 200 ml smotany
  • 1 ks  paradajka
  • 2 ks cibule
  • 2 ks vajcia
  • Soľ a korenie
  • sladká mletá paprika
  • provensálske bylinky

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Olúpeme cibuľu a nakrájame na polkolieska Starostlivo ju rozdeľte na jednotlivé dieliky, aby ste ju mohli dobre vyskladať do pekáča vedľa seba. Nalejte doň trochu rastlinného alebo olivového oleja, rozotrite po celom povrchu. Zasypte cibuľou celé dno.
  2. Ošúpať zemiaky, nakrájať na tenké kolieska. Vyskladajte do pekáča na cibuľu. Osoľte a okoreňte.
  3. Mäsko očistite, umyte a pripravte si rezančeky približne o rovnakej veľkosti. Zasypte soľou a mletým čiernym korením a rukami votrite do mäsa , aby bolo obalené zo všetkých strán. Rezančeky kuracieho mäsa rovnomerne položte na vrstvu zemiakov.
  4. Vedľa do misky rozklepnite dve vajcia a metličkou vyšľahajte do peny. Trochu posoľte, pridajte sladkú mletú papriku a provensálske korenie a nalejte smotanu s vysokým obsahom tuku.
  5. Poriadne vyšľahajte, aby sa všetky chute spojili. Nalejte na cibuľu, zemiaky a kuracie mäso vyskladané v pekáči. Dbajte na to, aby sa smotana dostala do všetkých miest.
  6. Zakryte pekáč alobalom alebo poklopom, vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca. 40 minút.
  7. Kým sa pečie, nastrúhajte si nahrubo syr a nakrájajte paradajky na plátky.
  8. Po uplynutí potrebnej doby odkryte poklop alebo hliníkovú fóliu, zasypte strúhaným syrom a položte plátky paradajok tak, aby každé koliesko paradajky predstavovalo jednu porciu.
  9. Zasypte provensálskymi bylinkami a vráťte späť do rúry na ďalších 10 minút.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com / Lecker mit Anastasiya Zefirka

 

 

Reklamy