Veľmi obľúbené, cesnakové zemky z rúry: Takto ich pripravuje svokra a nikdy sa ich doma nevieme dojesť!

Príloh existuje nespočetné množstvo a môžete si vybrať ku každému mäsu inú.

Reklamy

Pokiaľ vás ale už tradičná úprava zemiakov, alebo ryža nudí a radi by ste svoj tanier oživili, vyskúšajte vynikajúce opekané zemiaky.

Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný , pretože všetku prácu za vás urobí rúra.

Vy sa tak môžete medzitým venovať príprave mäsa, alebo si odpočinúť.

Určite si tento spôsob prípravy zemiakov obľúbite.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov (stredná veľkosť)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice oleja
  • zelené fazule alebo kôpor
  • soľ
  • korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

Olúpte zemiaky, umyte ich a umiestnite do veľkej misky. Olúpte cesnak a rozdrvte ho.

Tiež umyte list petržlenu a nakrájajte ho na malé kúsky.

Zmiešajte olej, cesnak, petržlen, korenie a nalejte na zemiaky, dobre premiešajte.

Umiestnite zemiaky do vrecka na pečenie a vložte vrecko na plech.

Pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch cca. 1 hodinu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Reklamy