
Dnes sme si pre Vás pripravili recept na obľúbený japonský koláčik, ktorý trhá vo svete rekordy.
Reklamy
Chutí naozaj báječne a sami uvidíte, že sa do jeho jemnej chuti zamilujete tiež.
Skutočná dobrota!
Poďme na to!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 100 gramov pšeničnej múky
- 100 gramov masla a rovnaké množstvo cukru
- 100 mililitrov mlieka
- šesť vajec
- vanilkový extrakt
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oddeľte bielky od žĺtkov a múku preosejte. Potom v hrnci zmiešajte mlieko a maslo. Ingrediencie rozpustite na miernom ohni a potom nalejte horúcu zmes do múky. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
- Potom do cesta pridávajte žĺtky jeden po druhom . Nakoniec pridajte tekutý vanilkový extrakt. Množstvo je v tomto prípade úplne na vás. Z bielkov potom ušľahajte sneh, pridajte cukor a potom zľahka vmiešajte do zvyšku cesta.
- Bielky treba do cesta zašľahávať naozaj opatrne, ideálne proti smeru hodinových ručičiek. Potom pripravte formu na pečenie. Obaľte ju potravinovou fóliou zvnútra aj z vonku. Zabaľte ju do papiera na pečenie a zvonku ju obaľte alobalom.
- Teraz do formy nalejte cesto a vyrovnajte povrch. Takto pripravenú formu dajte do väčšieho pekáča. Ten naplňte horúcou vodou a dajte do rúry.
- Koláč pečte vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 150 stupňov. Pečte približne 65 až 70 minút. Po tejto dobe dezert z rúry vyberte a je hotovo. Nechajte vychladnúť môžeme podávať, prípadne ho predtým ešte pocukriť práškovým cukrom.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: kitchentigress.blogspot.com/2013/11/castella-cake-video-recipe.html
Reklamy